Vyhledej
Diakonie ČCE (DKnL) > Doprava > jízdní řády

Výluka Jaroměř - Česká Skalice prodloužena do 20. prosince 2019

Mezi Trutnovem a Jaroměří bude jezdit přímý bus

Redakce / 10.12.2019, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
V pondělí 9. prosince potvrdily oficiálně České dráhy prodloužení výluky v úseku Jaroměř - Česká Skalice. Do Dvora Králové a dále do Liberce budou vlaky jezdit dle již běžného jízdního řádu. Novinkou je dočasné zavedení přímého spoje mezi Jaroměří a Trutnovem a tarifní opatření, kdy do Prahy přes Kolín bude cesta z Jaroměře stát stejně jako přes Chlumec.
K prodloužení výluky došlo kvůli nezajištění bezpečného průjezdu vlaků přes přejezdová zabezpečovací zařízení. Vlaky budou po dobu výluky nahrazeny v tomto úseku náhradní autobusovou dopravou dle výlukového jízdního řádu. Odjezdy a příjezdy náhradní autobusové dopravy jsou organizovány dle výlukového jízdního řádu. Výluka může mít vliv na přípoje systému IDS. 

Novinky


- Vlivem výlukové činnosti NENÍ GARANTOVÁN (mimo spojů R 922 v neděli a R 920 a Sp 1869 denně) přestup na navazující spoj (náhradní autobusová doprava či vlak) ve stanici Jaroměř (od kmenového vlaku směrem od Trutnova). Cestující mohou využít další spojení a spojení přes Pardubice bez doplatku jízdného (viz tarifní opatření). 
- Rychlíkové vlaky (linky R 10: Praha hl. n. - Trutnov hl. n.) jezdí až do Jaroměře bez přestupu do jiné vlakové soupravy v Hradci Králové hl. n. 
- Autobusy NAD v úseku Jaroměř - Náchod a opačně (linka N) jedou mimo Českou Skalici. 
- Novinkou je zavedení nové přímé linky náhradní autobusové dopravy v úseku Trutnov hl. n. - Jaroměř a opačně (linka T). 
- Spoje v úseku Česká Skalice - Trutnov hl. n. dle Výlukového jízdního řádu mohou v dopravní špičce dosahovat zpoždění 10 - 20 minut. 

TARIFNÍ OPATŘENÍ

Cestující s jízdním dokladem, dokladem o zaplacení ceny pro zavazadlo nebo přepravným pro psy platným minimálně v úseku Jaroměř - Hradec Králové hl. n. - Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Nymburk - Praha hl. n. a opačně mohou využít náhradní spojení jízdy oklikou z Hradce Králové hl. n. přes Pardubice hl.n. a Kolín bez doplatku jízdného, bez doplatku ceny za přepravu zavazadel nebo přepravného pro psy. 
Toto opatření platí pro odbavení cestujících po celou vyhlášenou dobu (tedy i při odbavení v době, kdy nejede přímý vlak přes Chlumec nad Cidlinou).


Trasa Jaroměř – Česká Skalice = linka Z

Trasa Jaroměř – Česká Skalice = linka R

Trasa Jaroměř – Náchod = linka N (Kladská)


Linka T . přímý spoj Jaroměř - Trutnov


Kateřina Sekyrková
Zdroj: České dráhy

Související články
Železniční stanice v Jaroměři bude průjezdná pro vlaky od 15. prosince 2019
Železniční přejezd v Černožicích již osazen závorami
Doba prodloužení výluky stále není jasná, týká se jen úseku na Náchod
Vaše komentáře

Přečteno 1277x